Gökçek-Altınok kavgasına Erdoğan el koydu

Haber Giriş : 03 Kasım 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara'daki iki güçlü yerel yöneticisi arasında alevlenen tartışmaya el koydu.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında uzun süredir devam eden söz düellosuna son verilmesini istedi. Başbakan'ın talimatı üzerine iki başkanı da arayan parti yönetimi, ?suçlamalara son verin, medyaya konuşmayın, sorununuzu parti kanalı ile çözün' mesajı verdi.

Başkanlar arasındaki kavganın temeli yıllar öncesine dayanıyor. Melih Gökçek, büyükşehir için ikinci kez aday olduğunda Turgut Altınok'a bir daha aday olmayacağını ifade etmişti. Ancak 28 Mart yerel seçimlerinde Gökçek'in üçüncü kez aday olması ipleri kopardı. Altınok, uzun süre büyükşehir için aday olacağını söyledi; fakat Başbakan Erdoğan'ın araya girmesiyle Keçiören'e razı oldu. Bu tarihten sonra ikili her fırsatta karşı karşıya geldi. Uzun süre ?soğuk savaş' şeklinde geçen kavgada geçen ay kılıçlar çekildi. Daha önce birbirleri hakkında medyaya açıklamada bulunmayan başkanlar, artık sözünü sakınmıyor. Altınok'un, ?Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en borçlu belediyesidir.? şeklindeki açıklamasına Gökçek'in cevabı gecikmedi: ?Keçiören'in borcu 200 trilyon lirayı buldu. Uçan kuşa borçları var. Bütün malları hacizli.?

Gökçek ile Altınok arasındaki gerginlik Ramazan ayında da yumuşamadı. İftar sofrasında bile bir araya gelmeyen iki başkanı barıştırmak için uğraş veren partililerin çabası sonuçsuz kaldı. CHP, iki başkanın iddialarından yola çıkarak TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Gökçek ve Altınok arasındaki iplerin daha da gerilmesine yol açan bu gelişmeler, en fazla Başbakan Erdoğan ve parti yönetimini rahatsız etti. AK Parti yöneticileri, bu durumdan duyulan rahatsızlığı taraflara bildirdi. Gelinen noktada, iki başkanın barışma ihtimalini düşük gören yönetim, partiye zarar vermemeleri için soruna çözüm bulunmasını istedi. Bu çerçevede taraflardan medya önünde konuşmamaları ve sorunları ilgili makamlara aktararak çözmeleri yönünde talimat verildi.

Ergün: Yaptıkları sorumsuzluk

AK Parti'nin belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, kavgadan duyulan rahatsızlığı açık bir şekilde dile getirdi. Zaman'a konuşan Ergün, medyaya yansıyan açıklamaları ?sorumsuzluk' diye nitelendirdi. İki isimle de konuştuğunu söyleyen Ergün, ?Son derece yanlış işler yapılıyor. Buna artık son verilmesini istedik. Umarız bir daha olmaz.? dedi. Yaşananlardan vatandaşların da rahatsız olduğunu ifade eden Ergün, halkın hizmet beklediğini vurguladı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber